Slabim mancand

 

 

Stăteam azi la coada la Starbucks (ce or pune aștia în cafeaua lor de nu putem trăi fără ea?!!). În fața mea cinci persoane, în spate – un cuplu (el și ea) ce se certau. Nici măcar nu a fost nevoie să trag cu urechea pentru a auzi (un obicei prost de-al meu, pe care mi-l cultiv cu religiozitate). Am dedus astfel că domnișoara în cauză era proaspătă adeptă și foarte zeloasă a dietei Dukan, (pe care tocmai am desființat-o cu câteva posturi mai devreme), dar nu reușea să-și aducă aminte  dacă are sau nu voie să folosească îndulcitor în cafea. (Brrrrr!  Și eu care cerusem o Caffe Mocha mare cu frișcă și o brioșă să-I țină companie!) Mi-am mușcat buzele încercând să-mi țin gura, să nu-i spun domnișoarei aceleia (care nici măcar nu era grasă) că îndulcitorul și slăbitul nu au nici o legătură, că e pe o pistă greșită, că pierde o mulțime de bucurii în viață. Că am fost și eu pe această stradă și e o fundătură.

În facultate (când m-am mutat în București și mi-am dezechilibrat alimentația ca orice student scăpat de acasă) eram rotunjoară și foarte complexată de propria mea imagine. Am încercat atunci toate dietele de pe planetă, fără nici un rezultat: kilogramele dispăreau atâta timp cât mă înfometam și apăreau ca ciupercile după ploaie imediat ce încetam dieta. Abia după câțiva ani de nemulțumiri și foame am înțeles că secretul menținerii siluetei este să metabolizezi eficient ceea ce mănânci, să elimini toxinele și să lași sistemul digestiv să se odihnească între mese. Privarea de hrană (din timpul dietelor) dezechilibrează metabolismul și stresează întregul organism. Ca să păstrezi arderile metabolice la un nivel ridicat nu trebuie să te înfometezi, ci să mănânci cu gust. Adăugând ghimbir proaspăt, coriandru, chimen sau fenicul în alimentație, îți îmbunătățești digestia și îți stimulezi metabolismul bazal. Dacă îți începi ziua cu o infuzie de ghimbir sau mentă, îți va fi mai puțin foame pe parcursul zilei. Asezonând mâncarea cu suc de lămâie, îți detoxifici organismul… Cred cu tărie că se poate scăpa fără efort de excesul de grăsime și retenția de apă  dacă îți îmbogățești alimentația cu ierburi și condimente care să-ți stimuleze digestia și să-ți dea o senzație de sațietate și de plăcere. Dacă mâncarea e bine aromată sau condimentată,  nu mai e nevoie de (prea multă) sare sau zahăr – inamicii siluetei. În plus, aceste ierburi stimulează arderile metabolice și detoxifică organismul.

Pătrunjel – Stimulează funcțiile hepatice , are proprietăți diuretice , efect laxative și, deoarece conține cantități uriașe de vitamina C are efect anticelulitic. Îl poți folosi în salate, în supe, în omletă sau peste peștele gătit la abur.

Mărar – este folosit de top modele împotriva retenției de apă. Conține vitamina C (deci are efect antiageing și anticelulitic) Se adaugă peste pește, crustaceee, brînză albă, ciorbe, sosuri albe sau salate. Ardei iute – stimulează metabolismul și arderea grăsimilor. Se adaugă proaspăt sau uscat în supe, ciorbe, tocănițe, sosuri sau salate.

Tarhon – este bogat în vitamina C. Dacă îl adaugi în mâncare nu mai ai nevoie de sare. Se adaugă în sosuri pe bază de lapte, se combină cu carnea albă, paste, peste, omletă.

Muștar – sub formă de boabe sau pudră are efcet laxative. Se amestecă în mâncare sau in sosuri. Semințele pot fi puse la încolțit, iar mugurii se pot folosi în salte.

Ghimbir – stimulează arderile metabolice. Rădăcinile proaspete se răzuiesc și se adaugă peste carnea la grătar, salte, peste sau fructe de mare, supă de pasăre, salate de legume. Dacă iți place să coci pâine în casă, îl poți adăuga fără problem.

Scorțișoara– stimulează arderea zaharurilor. Are efect antigeing și anticelulitic. Pudra de scorțișoară se adaugă la dulciuri, băuturi calde sau la carnea de porc, curcan sau rață.

Dacă mai cunoașteți alte rețete, scrieți-mi, vă rog! Voi fi încântată să le public.

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *