Ai bani de dat?

 

 

 

 

 

Vara trecuta erau în mare vogă pantofii de sport pentru tonifiere musculară. O mulțime de coloși producători de echipament sportiv i-au aruncat pe piață însoțiți de promisiuni uluitoare, provocând  o adevărată isterie. Oriunde mergeai, oriunde priveai, oriunde alergai – în parc, la sală, pe stradă, la mall sau la plajă –  toată lumea avea în picioare magicii pantofi pentru tonifiere. Personal am testat cinci perechi de la cinci mărci diferite (evident!) și declar (fără a putea argumenta cu studii științifice , ci bazându-mă exclusiv pe propriile observații, măsurători și experiențe) că numai o pereche – una singură! – mi-a satisfăcut exigențele. (Promit să vă dau detalii într-un post viitor.)

De fapt, de vreo doi sau trei ani incoace firmele mare ne hipnotizeaza cu articole vestimentare de sport, echipamente complete, pantaloni miraculoasi  în numele cărora strălucește ca o fata Morgana irezistibilul atribut ”toning” . Toate promit să ne modele corpul, să ne scape de celulită și de grăsime și – țineți-vă bine- să sporească eficiența antrenamentului cu 40-50% (procentul variază de la firmă la firmă), reducând timpul de antrenament la jumătate. Uau! Cine să reziste în fața unei asemenea momeli?

Ei bine,eu. Anul acesta mi-a venit mintea la cap și am înțeles că înainte să investesc (prețurile pentru un echipament complet de tonifiere (bustiera+pantalon) variază de la 3 milioane lei la 10 milioane) trebuie să mă informez temeinic. Eu n-am bani de dat! Deci iată ce am aflat:

–          Cercetătorii de la American Council of Exercise, conduși de domnul John Pocari , au ajuns la concluzia că în urma folosirii pantalonilor de tonifiere (pantalonii testati de ei a fost Fila Capri ) ”consumul caloric crește cu 0,09 kcal/min” (echivalentul unei jumătăți de bomboană M&M) și nu se înregistrează îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește activitatea cardio-musculară. In plus, subiecții participanți au declarat că au simțit un disconfort semnificativ, datorită presiunii exercitate de benzile de rezistență din jurul articulației șoldului. Verdictul: mai bine alergi în plus 50 de yarzi decât să folosești acesti pantaloni  (vezi detalii pe http://www.acefitness.org/certifiednewsarticle/2905/)

–          Editorii de la Thats Fit (http://www.thatsfit.com/2011/02/11/toning-clothes-we-tried-it/) – trei la număr – s-au declarat și ei nemultumiti de pantaloni, care, în afara faptului că te încălzesc excesiv, sunt incomozi și ineficienți, presează fesierii și fac fundul să arate mare și plat. (Brrr!)

–          Pe http://mizfitonline.com/2010/11/23/fila-body-toning-system-giveaway/, am găsit o altă opinie, pozitivă (nu stiu cat de onesta) de această dată

Dacă vreuna dintre voi a testat un echipament de tonifiere (de la Fila, Reebok sau orice alt brand) si are o altă părere, aș fi bucuroasă să mi-o împărtășiți. Mi-aș dori ca tot ce spun producătorii despre noul lor echipament sportiv să fie adevărat! Dar sună prea de frumos… Așa că, până la proba care să-mi contrazică informația (nu convingerea), mă veți vedea alergând în parc în tricou și în vechii mei pantaloni de trening (chiar dacă sunt demodați), încălțată cu singura pereche de pantofi pentru tonifiere care m-a convins.

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *