Excese

 

 

 

 

În ultima vreme se întâmplă tot mai des: nu-mi mai recunosc prietenele/colegele de breasla/colaboratoarele/vecinele  nici cand ma intalnesc cu ele pe strada, nici in mall, nici la film, nici la teatru, nici la evenimente, nici in pozele de pe Facebook.  Si nu e vina mea. Nu sufar de nici o disfunctie rara, va asigur! Mintea si ochii mei sunt perfect sanatosi, numai ca le lipseste capacitatea de a identifica dincolo de genele false, pletele de Barbie crescute peste noapte, trasaturile inerte din cauza excesului  de machiaj  si  tehnicile Photoshop (in cazul fb-ului) femeile pe care le-am indragit si admirat. Nu reusesc sa inteleg si ma intristeaza teribil acest exces de zel, acest razboi absurd declarat propriului chip , acest refuz al propriei frumuseti.

Este evident că fiecare dintre noi vrem să fim văzute într-o lumină ideală, iar dacă machiajul poate să ne ajute în privința asta, foarte bine. Numai că atunci când se depăsesc limitele, machiajul ne poate face de nerecunoscut. Un prieten al soțului meu povestea (cred ca v-am mai spus intamplarea asta, dar  merita sa o repet) că s-a despărțit de cea pe care o credea femeia visurilor sale după prima noapte petrecută împreună, pentru că femeia superbă de la începutul serii nu semăna deloc cu varianta de dimineață, lipsită de machiaj. Nu era neatragatoare, dar era … alta, neasteptata.  Omul s-a simțit înselat si a fugit mâncând pământul. Chiar va doriti asemenea experiență?

S-apoi perfecțiunea e plictisitoare ca o uniforma (da, si asta am mai spus). Iar ironia e că tocmai acele lucruri care nu ne plac, pe care încercăm să le schimbăm, acele lucruri ne fac cu adevărat interesante și speciale. Irina, iubesc ridurile fine ce se aduna in coltul ochilor tai cand zambesti…Bianca, cand te-am cunoscut mi-am zis ca ai cea mai frumoasa culoare de par existent pe planeta… Mirela, mereu mi-am dorit pistrui ca ai tai… Ioana, ai cei mai frumosi ochi verzi vazuti vreodata, nu ai nevoie de gene false… Delia, mi-e dor de zambetul tau…Va rog, de dragul prieteniei noastre, diseara cand va dati jos mastile și ramaneti fara machiaj – curate si frumoase, cum va stiu, priviti-va in oglindă pana cand ceea ce vedeti incepe sa va placa. Eu va plac!

 

 

Foto: Shilhouette – Alexander Khokhlov (http://digitalcamerapolska.pl/inspiracje/574-weird-beauty-hipnotyzujace-portrety-alexandra-khokhlova)

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *