Salt in timp

 

 

 

 

 

 

Dupa ce au stat inchisi o vreme in camera Anastasiei,  minunatii mei copii au decis: “mami, daca vrei sa nu imbatranesti niciodata, niciodata dar niciodata” (asta e problema pe care i-am rugat azi sa ma ajute sa o dezleg), ai doua solutii: fie te “strogolesti de trei ori ca un strugure” (formula magica a Anastasiei pentru a rezolva orice problema, de la a deveni printesa, pana la a fi invizibila), fie sari cu noi la trambulina.”

Evident, le-am incercat pe amandoua. “Strogolitul” mi-a dat oarece probleme, pentru ca ma rotesc  “prea repede si fara stil” si in loc sa ma opresc la 4 ani, de fiecare data sar inapoi la 40.

In schimb salturile la trambulina au functionat perfect, cu efect pe termen lung. Nu e o inventie si va sfatuiesc din tot sufletul sa incercati si voi. Datorita beneficiilor uluitoare pentru sanatate, cercetatorii de la NASA au declarat ca trambulina elastica este cel mai simplu, dar cel mai eficient dispozitiv de antrenament inventat vreodata de om. Poate fi folosita oricand si oriunde, de orice persoana, indiferent de virsta, dimensiune sau nivel de fitness (exceptie fac femeile insarcinate si hipertensivii), fara a necesita o pre­ga­tire speciala sau un echipament anu­me”. Acest tip de antrenament stimu­leaza metabolismul, sistemul imunitar si meca­nismul de regenerare celulara (cu efect antiaging), oxigeneaza tesuturile, subtiaza gam­bele, coapsele, soldurile si talia si rotunjeste fesele (ura!), tonifica musculatura, inclusiv cea a organelor interne, scade nivelul de colesterol, creste capacitatea pulmonara; dezvolta simtul echilibrului si coordonarea, precum si orientarea in spatiu si viteza de reactive, imbunatateste densitatea osoasa, fiind recomandat persoanelor cu os­teoporoza; stimuleaza drenajul limfatic, avind efect de detoxifiere; protejeaza articulatiile si coloana vertebrala (trambulina absoarbe 80% din socuri), restabileste echi­librul hormonal, previne depresiile si sindromul premenstrual etc., etc., etc… Datorita faptului ca efortul poate fi dozat perfect, trambulina elastica poate fi folosita chiar si de cardiaci (dar numai cu acordul medicului).

Iar acum ma scuzati, dar trebuie sa ma intorc la copiii mei, altfel pierd campionatul de sarit pe nori.

Dar, ca sa nu va simtiti abandonate, puteti citi mai multe despre experienta noastra la trambulina aici. E la fel de amuzant de fiecare data.

 

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *