Daca vrei sa slabesti, mananca!

 

 

 

 

Multe dintre voi cunoașteți déjà părerea mea: slăbitul îngrașă și ( în mod logic) mâncatul slăbește. Mecanismul e simplu: în dietele restrictive, organismul intră în regim de avarie și nu mai consumă din rezerve (adică din țesutul adipos) așa cum ar face-o în mod normal. In plus, atenția exagerată pe care trebuie să o dăm fiecărei mese în regimurile de slăbire (nu am voie să mănânc aia, nici aialaltă; oare câte calorii am consumat? ; de unde cumpăr carne de strut pentru prânzul de mâine?; etc) ne stresează constant, inconștient și inutil, făcându-ne să secretăm cortizol în exces – un hormon (al stresului), care  are prostul obicei de a favoriza depunerea de grăsimi în jurul taliei.

Prin urmare, pentru a ieși din această capcană a dietelor, perfidă, ca niște nisipuri mișcătoare, trebuie să mâncăm sănătos, echilibrat, fără a face excese, să ”ardem” caloiile prin sport sau activități în aer liber (tonifică musculatura, accelerează metabolismul bazal și au efect antistres), să râdem cu poftă, să iubim și să ne bucurăm de fiecare clipă.

Voi reveni cu detalii (ce, cum, când, de ce…) asupra acestui punct de vedere în cursul zilei de azi. Acum, însă, Anastasia mea mă roagă cu un glas de înger să ieșim afară cu bicileta și chiar nu pot să-I resist.

Va lass ă priviți clipul de mai jos, în care Dr. Robin Miller, o doamnă nutriționist mult mai titrată și mai deșteaptă decât mine, vă explică cu mai mult tact și mai multă știință tot ce v-am scris eu (profane și simplu) mai sus.

Să aveți o zi minunată!

Dr. Miller video – daca vrei sa slabesti, mananca!

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *