Cadouri ce-ti fac mai multa placere cand le dai, decat cand le primesti

Cu ceva timp în urmă – să tot fie vreo cinci ani de atunci – am primit de Crăciun, cadou, un set de gene false, lungi cât o zi de post, mov fosforescent, încrustate cu cristale Swarovski. (Ați reușit să vă imaginați? E nevoie să repet?) A fost cel mai neinspirat, extravagant și inutil cadou pe care l-am primit vreodată. (Deși, trebuie să recunosc, între timp genele mele mov și-au găsit o foarte bună întrebuințare: Anastasia le-a transformat în fustiță hula pentru Barbie. ) Nu înțeleg nici azi ce-o fi fost în mintea prietenei mele când mi-a ales cadoul, dar, de dragul ei, comentariile mele pe această temă se opresc aici.

Sunt sigură că fiecare dintre voi ați primit cel puțin o data un cadou nepotrivit, așa cum sunt convinsă că nici unul dintre ele nu a fost ales cu rea voință, neglijență sau zgârcenie. Dimpotrivă, cele mai stupide cadouri sunt tocmai cele care costă mult și se găsesc greu.

Spre amuzamentul și consolarea noastră (a celor ce am primit sau am făcut astfel de cadouri) revista LIFE a publicat pe site-ul său o selecție de obiecte … hai să le spunem extravagante, frecvent întâlnite pe listele de Craciun în decembrie 1953 (considerate atunci ca fiind moderne și foarte chic), însoțită de comentariul: ”Mulțumim Domnului că de atunci, societatea și noi, ca indivizi, am evoluat și astăzi astfel de cadourile ridicole și prea costisitoare nu mai apart pe nici o lista de Craciun. Nu-i așa?” (Hmmmm! Nu-i așa?)

Iată câteva dintre ele:

Ochelari/mască de dormit,  din satin, cu paspol auriu, decorată cu gene și sprâncene aurii și steluțe din pietre strălucitoare. (Aveam și eu una asemănătoare, ceva mai simplă, foarte elegantă și stylish, dar incomodă la dormit, așa că  nu am folosit-o niciodată. Din fericire i-a găsit Anastasia o întrebuințare… din nou.)

 

Baghetă strălucitoare pentru scărpinat pe spate, încrustată cu perle și scoici.

 

Mănuși pentru menaj, cu unghii roșii și un inel uriaș pe inelar.

 

Spray antiinsecte decorat cu sclipici , albine și flori.

 

Ochelari de catifea cu lentile de plasă, ce pot fi folosiți pe post de cordeluță (pornind de la ideea că femeile oricum își poartă ochelrii de soare pe cap.)

Zgardă aurie pentru căței, cu ceas elvețian sau busolă – la cerere. (In felul acesta, animalul de companie poate lătra la ora exactă sau se poate orienta după busolă. Cu condiția să învețe să citească ceasul sau busola).

 

Rame de ochelari fără lentile, cu o lacrimă de piatră strălucitoare atârnând în colțul ochiului. (Imi plac. Au un aer trist, dar cool.)

 

 

Sursa: www. life.time.com

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *