Bradul cu povesti – Loredana Munteanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loredana Munteanu este o minunatie de om, cu o inima mare cat o lume – o lume frumoasa, ca o poveste in care binele invinge mereu raul si dragostea este soarele la care ne incalzim toti. Are o ocupatie atipica,  dar fermecatoare: scrie scrisori pentru oameni frumosi la Livrez Dragoste  (primul serviciu profesionist on line de scris si livrat scrisori, cu stiloul, pe hartie reciclata, inchise in plicuri sigilate cu sigilii de ceara sau in sticlute speciale) si ne demonstreaza ca Arta Nu Musca (o poveste inceputa in 2012, ce incurajeaza consumul de produse culturale si promovarea comunitatii de tineri artisti talentati din diferite domenii, intr-o maniera actuala si neconventionala).

Aceasta este povestea ei de Craciun:

 

De Crăciun bifăm binele

Paul Valery spunea că” un om serios are puține idei. un om cu multe idei nu e niciodată serios.” Scopul meu nu e să devin nici prea serioasă, dar nici să am prea multe idei în stare de plutire, fără a nu le materializa mai devreme sau mai târziu.  Sunt un om boem, care iubește cu patos viața și oamenii, care crede în modestie și complexitate, în feminitate și tărie, în voluntariat și călătorii în jurul lumii. în artă și în consum de produse culturale, care încă pot salva suflete. Cu focus pe  curiozitate, empatie, bunătate și inspirație.

Sărbătoarea Crăciunului rămâne în sufletul meu drept cea mai așteptată dintre toate. De la mersul acasă cu cadouri, la gătit împreună în timp ce povestim de ale vieții, împodobit bradul, cântat colinde,  la dansuri amuzante prin casă. Bucurie mare, care îmi reamintește că sunt încă un copil. Cu toate că știu de dinainte programul în familie an de an, de fiecare dată mă emoționez și mă încarc cu mult bine.

Totodată, realizez că, în timp ce eu sunt primită acasă cu brațele deschise și cu toate  bunătățurile , mulți copii se lovesc de răceala pereților și de o masă goală. Nicio îmbrățișare, niciun zâmbet, nicio felie de cozonac. Așa trist, de mi se rupe sufletul.

Știu că nu pot rezolva problemele tuturor, dar dacă fiecare dintre noi ar putea să ajute un omuleț, ar fi o posibilitate de a le oferi să trăiască ineditul-experiența unui Crăciun în familie.

De multe ori se întâmplă să ne strângem mai mulți să mergem la centre de plasament, case de copii sau orfelinate, cu haine, dulciuri, mâncare, cărți sau jucării, cu ocazia Sărbătorilor, dar nimic nu va înlocui căldura și atmosfera reală dintr-o familie din prima zi de Crăciun.

As vrea să nu rămână un ideal sau o propoziție scrisă aici frumos, dar anul acesta mi-am propus să iau în grijă 2 copii neajutorați, fără posibilități, fără părinți, la mine acasă, în Galați. O să le ofer camera și o părticică din viața mea în această perioadă. Cum ar fi ca mama să aibă 4 copii : eu, sora mea și cei 2 frățiori adoptivi temporar, care vor fi întâmpinați și tratați la fel, cu generozitate, cu bucurie și cu multă căldură. Iar dacă te îmbrățișează mama, îți merge bine tot anul!

Să creăm puțină magie. Că e timp și loc. Cred că o astfel de experiență le-ar poate reda încrederea, speranța, și strălucirea din ochișori. În Decembrie 2014 e de bifat binele colectiv, în porții mici, dar magice!

Pe Loredana Munteanu o puteti descoperi pe www.artanumusca.ro sau pe www.livrezdragoste.ro

Sursa foto:  pinterest.com.

 

 

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *