Secretul unui ten proaspăt

 

 

 

 

Despre fructele de goji am auzit pentru prima oară cu vreo șase ani în urmă de la Dr. Howard Murad, celebrul dermatolog american, considerat de revista Times “the top dermatologist of the world”. La ora aceea erau complet necunoscute în Romania, iar industria cosmetică  nu dădea nici un semn că ar fi interesată de minusculele fructe, ce ulterior s-au dovedit a fi foarte valoroase. Ingredientul minune la acea oră (știți doar că în fiecare an companiile  cosmetice își aleg un star – zinc, acid folic, coenzima Q10, extract de rodie, ulei de argan – pe care-l promovează cu obstinație) era extractul de rodie. Într-o discuție particulară, domnia sa (care arăta absolut fabulos pentru cei 70 de ani din green cart) mi-a mărturisit că, în fiecare dimineață, la micul dejun consumă un ou fiert moale (gălbenușul conține toți aminoacizii esențiali și lecitină, necesară refacerii țesuturilor) și un shake (cu o compoziție variabilă), în care adaugă un pumn de fructe goji.

Fructele de goji sunt puternic antioxidante, întăresc inima şi sistemul imunitar şi reduc efectele procesului de îmbătrânire. Consumul a numai 20 de grame de goji asigură necesarul zilnic de antioxidanţi.

Se află pe locul doi ca şi conţinut de vitamina C, conţin mai mult beta caroten decât morcovii şi mai mult fier decât o friptură, fiind bogat şi în vitamina B1, B2, B6, precum şi vitamina E. Stimulează secreţia hormonului creşterii (HCH), numit şi hormonul tinereţii. Beneficiile acestui hormon includ reducerea țesutului adipos, îmbunătăţirea somnului, a memoriei, accelerarea procesului de vindecare şi a metabolismului, precum și un ten mai tânăr.

La ora actuală poți cumpăra fructele miraculoase din orice farmacie sau supermarket (crude, uscate sau sub formă de suc) și există o mulțime de creme și produse pentru îngrijire ce conțin extract de goji berry.

Totuși, există două produse pe care le iubesc în mod special:

–        Primul poartă semnătura Dr. Murad (evident) și se numește Nourishing Goji Berry Body Cream . E o cremă de corp hrănitoare și foarte hidratantă, de care te îndrăgostești de la prima atingere. Miroase divin a marțipan și afine. Din păcate, produsele Murad nu se mai găsesc în Romania. Eu  am  primit-o de la sora mea din Statele Unite, într-un set cadou. Presupun că se pot comanda pe amazon.com.

–         Al doilea este Nivea Q10 Plus Energy (bogată în Q10 şi Creatină, activi proprii pielii, şi extract energizant de fructe goji). In general evit să scriu despre lucruri pe care le puteți găsi în orice revistă/site/blog, dar realmente acest produs merită atenția mea și a voastră. In ciuda faptului că e foarte bogată în ingrediente active care stimulează regenerarea celulară, hidratează și protejează tenul de radicalii liberi și razele Uv, are o textură lejeră și foarte plăcută. Catifelează tenul, netezește ridurile, readuce rozul acela proaspăt în obraji și șterge semnele de oboseală. Eu am un ten foarte sensibil, ce nu acceptă orice i se pune pe ”farfurie”. Totuși, înghite cu poftă și fără mofturi Nivea Q10 Plus Energy. Poate că n-ar fi rău să o încercați și voi. Nu costă mult și efectul e remarcabil.

 

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *