Budinca de orez cu lapte este mâncarea mea de alint și alinare, refugiul de arome în care mă ascund când mi-e dor sau greu sau frig sau frică. Mă face să mă simt acasa.
Ingrediente:
1 l lapte (eu il prefer semidegresat)
1 baton de scorțișoară
2 batoane de vanilie (din care scoateti miezul)
300 g de orez (obisnuit, basmati, negru, puteți folosi ce aveti si ce va place)
100 g zahăr (puteti folosi si sirop de artar – 150 g , dacă vă place aroma de caramel)
un pumn de stafide
un pumn de fulgi de migdale.
Un varf de lingurita de scortisoara macinata.
Frisca lichidă
Cum se face: Puneți la fiert laptele cu scortisoara si vanilia. Cand clocoteste adăugați orezul și ametecati. Lăsați să fiarbă (cu capacul pus) circa 25-30 de minute, la foc mic. Nu uitati sa amestecati din cand in cand pentru ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Cand orezul s-a fiert, dar are inca suficient sos (lapte) adaugati zaharul (sau siropul de artar) și mai lasati sa fiarba 5-10 minute. Daca vi se pare ca se usuca, adaugati putin lapte pana obtineti consistenta dorita. Inainte de a lua budinca de pe foc adăgați stafidele. Asezati budinca in boluri si presarati deasupra o lingură de friscă lichidă rece, fulgii de migdale si scortisoara macinata.
Cu dragoste,
2 thoughts on “Pentru alint și alinare.”