Leac pentru lacrimile cerului

 

 

O mai țineți minte pe Mirela Retegan, prietena mea cu pile în raiul egiptenilor ? (Se spune că la poarta raiului egiptean, gardienii le pun două întrebări celor ce aspiră la fericirea veșnică: ”Ti-ai trăit viața cu bucurie?” și ”Ai adus bucurie în viața celor din jur?” În funcție de răspuns, imensele porți ce despart haosul de armonie se deschid sau nu. Mirela mea le spulberă pe amandouă! ) Azi m-a învățat o nouă lecție de magie/vrăjitorie/prietenie: mi-a trimis textul ce urmeaza. E  despre tatăl meu. Și-am înțeles cum/ce se face când vrei ca într-o zi în care cerul plânge să-ți râdă inima: trebuie s-o acoperi cu gandul celor dragi.

”Pe lângă bărbaţii pe care i-am iubit, în viaţa mea am mai iubit nişte bărbaţi. Nu mulţi, dacă mai contează numărul, dar foarte importanţi pentru ce sunt, cine sunt şi ce înseamnă ei pentru mine. Uitându-mă în urmă, mi-am dat seama de curând că punctul meu slab în viaţă au fost bărbaţii. Şi salvarea mea a venit tot de la ei.

În afară de tata şi de bărbaţii pe care i-am iubit, prima dragoste s-a numit Mircea Bradu. L-am întâlnit când aveam vreo 20 de ani. Este patronul reţelei Radio Transilvania, fost director al Teatrului din Oradea, un om frumos şi cult şi bun şi blând. Are 3 fete de o vârstă cu mine şi un băiat făcut “la bătrâneţe”. Este bărbatul pe care l-am iubit şi de dragul căruia mi-am dorit să fiu mai bună ca om. A fost primul pământean care m-a făcut să-mi doresc să fiu blândă şi corectă şi frumoasă şi generoasă. A avut cea mai mare influenţă asupra dorinţei mele de a fi om înainte de orice. Mi-am dorit să pot într-o zi să am aceeaşi capacitate de înţelegere şi acceptare pe care o avea el, aceeaşi generozitate şi bunăvoinţă, de la el am învăţat să pornesc la drum cu premisa bunelor intenţii ale mele şi ale celorlalţi. Niciodată de la domnul Bradu încoace n-am mai privit vreun om cu suspiciune, nu mi-am pus problema – oare ce vrea de fapt, ce urmăreşte…”

Restul articolului il puteti citi pe http://www.catchy.ro/punctul-meu-slab-in-viata-au-fost-barbatii/59886 .

Alte vrăjitorii (în nici un caz vrajeli) de-ale Mirelei găsiți  pe www.mirelaretegan.ro

Cat despre relatia mea cu tata (de la care am invatat aceleasi lucruri ca si Mirela si multe alte  in plus)… am incercat s-o înțeleg aici. Inca învăț…

Sursa foto: desirewaltz.blogspot.ro

 

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *