Energie din natura

 

E luni! Iar luni! Deci, dragele mele, azi, mai mult ca oricand avem nevoie de energie, sa ne ajunga o saptamana intreaga! Iata sfatul meu: consumati cat mai multe fructe si legume, sub forma de salate sau sucuri. Personal prefer a doua varianta. E adevărat ca astfel se pierde o bună parte din fibre (esenţiale pentru o digestie echilibrată), dar cel puţin ne alegem cu vitaminele, mineralele şi enzimele de care avem atata nevoie. Efectul: un nivel de energie ridicat, o digestie sănătoasă, un sistem imunitar perfect şi mai puţine toxine în organism. Care sunt cocktailurile cele mai sănătoase sau ce legume pot fi oricand presate la storcător?

Suc de sfecla roşie – conţine fibre şi antioxidanţi. Pigmentul care-i dă acea culoare roşu închis, betacyanina, este un agent anticancerigen foarte potent. Pentru o băutură gustoasă aveti nevoie de 4 sfecle mici, 1 castravete, 4 frunze de ţelină şi un căţel de usturoi.

Suc de morcov – conţine vitamina A şi betacaroten, doi antioxidanţi cu proprietăţi anticancerigene. Este recomandat pentru îmbunătăţirea vederii. Aveti nevoie de 5 morcovi, 3 mere şi o felie de ghimbir.

Dar puteti încerca orice altă combinaţie. De exemplu suc de varză cu ţelină şi pătrunjel verde. Sau suc de roşii cu ţelină, fără votcă. Sau seamănă prea mult a Bloody Mary?

 

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *