”Rodia este cu adevărat rodul vieţii. Sucul său a devenit popular în ultimii ani şi pe bună dreptate, deoarece este gustos şi combină multe ingrediente şi vitamine necesare pentru sănătatea noastră. Deşi este puţin dificil să îi scoateţi seminţele, de îndată ce reuşiţi acest lucru, veţi avea o gustare delicioasă bogată în potasiu, acid folic, un complex de vitamine B şi mulţi antioxidanţi.”
Asta scriam cu ceva timp în urma într-o postare (aici) în care preaslăveam (pe bună dreptate) virtuțile curative și de înfrumusețare ale rodiei. Ei bine, între timp am descoperit un truc simplu, rapid și foarte … curat de a scoate sâmburii de rodie. Dati click, priviți și minunați-vă!
cum sa scoti samburii din rodie
Cei care nu au timp/răbdare/chef să citească integral vechea mea postare, găsesc mai jos un rezumat al celor mai importante beneficii ale consumului de rodie. Sper să fie sufficient de convingătoare și …să vă fie de folos!
- Rodia conţine 15 aminoacizi, dintre care 6 nu se găsesc în nici un alt fruct. Acest lucru este vital pentru vegetarieni, deoarece aceşti 6 aminoacizi se găsesc doar în carne.
- Are activitate antioxidantă puternică, deci, are un efect antiageing, întăreşte sistemul imunitar, reduce colesterolul şi protejează inima, scade tensiunea arterială.
- Este adjuvant în tratamentul depresiei.
- Este ideală pentru dietele de slăbire, deoarece are puţine calorii şi multe substanţe nutritive.
- Contribuie la prevenirea cancerului de sân şi cancerului pulmonar.
- Menţine sănătatea dinţilor.
- Are efect anticelulitic, deoarece este tonic vascular, detoxifică organismul şi îmbunătăţeşte digestia.
Foto: redmoonmusings.com
parca tot aia cu apa mi se pare ok, nu stiu de ce 🙂
chiar zilele trecute am scris si eu despre asta 🙂
te invit pe la mine, mi-am schimbat casuta!
http://www.artliving.ro
Hei, gand la gand cu bucurie! Mie imi place metoda asta. Cea cu apa nu prea-mi iese! Degustibus….
Acum te las. Ne revedem pe http://www.artliving.ro. Te citesc! Bravo!