Cum sa cunoști o femeie?

Bunica mea avea o vorbă: dacă vrei să cunoști o femeie (nu, nu trebuie să aștepți patru anotimpuri, așa cum spun chinezii, ci) fă-i o vizită dimineața, înainte să-și bea cafeaua, înainte să-și pieptene părul și gândurile, înainte să-și așeze machiajul și să-și exerseze personajul.

Habar nu am dacă bunica avea sau nu dreptate. Nu mi-am vizitat niciodată prietenele înainte de ora 10 dimineața, pentru că îmi place să-mi beau cafeaua în familie, în fotoliul meu, în papucii mei. Și, în general, nu-mi place să scormonesc prea mult în sufletul și viața altora. Așa că am îndrăgit de fiecare dată chipul ce mi-a fost prezentat și am îmbrățișat personajul ce mi-a fost înfățișat, sperând în sinceritate.

Există, însă, o doamnă, Veronique Vial, care timp de câțiva ani a dat buzna în dormitoarele oamenilor și a fotografiat femei celebre – actrițe, cântărețe, supermodele – în primele ore ale dimineții, fără machiaj, fără hairstyle, fără lumini de contur, fără retușuri. Veronique venea singură, și fotografia instantanee din diminețile celebrităților. (Ma intreb cate dintre vedetele noastre ar avea curajul sa se lase fotografiate astfel?) E lesne de înțeles de ce în scurt timp cartea sa, Women befor 10 a.m (Femeile înainte de 10 dimineața) a devenit best seller.

Am selectat mai jos câteva imagini din cartea lui Vial. Dacă doriți să vedeți mai multe, dați click aici.

Diane Cannon

Alexandra Stewart

Amanda de Cadenet

Angie Everhart

Demi Moore

Rosanna Arquette

Milla Jovovich

Olivia Williams

Maxine Bahns

Gina Gershon

Julia Stiles

Janice Dickinson


 

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *