Tie ce-ti place mai mult si mai mult?

 

 

 

Anastasia mea se dă în vânt după clasificări. Când mi-e casa mai în nori și gândul mai călător, chemarea ei de catifea mă trage cu picioarele pe pământ, așa cum tragi de căpăstru un catâr visător : Mami, ție ce îți place cel mai mult la păpușa/prăjitura/rochia/mașina/colinda/vitrina/băiatul/cartea/filmul/ce-ți-cade-în-fața-ochilor-în-secunda-asta? Spune-mi primele trei criterii, în ordine descrescătoare.”

Ei, ultimul apel, ”mami, ție ce ți-a plăcut la anul ăsta?” m-a smuls dintr-o criză de rinichi vecină cu perfecțiunea, într-un moment în care,  depășind pragul durerii, în agonie, îmi descopeream propria anatomie în amănunt, până la moleculă. Cum ”fiecare clipă petrecută cu voi!” i s-a părut un răspuns superficial și absolut lipsit de însuflețire, deși – jur- îl rostisem cu toată încordarea ființei mele, i-am promis că voi reveni asupra ăstui gând de îndată ce mă voi elibera de bolovanul ce mă chinuie mai mult decât (bănuiesc) fusese chinuit Sisif.

Nu intenționez să vă dezvălui răspunsul pregătit pentru intransigenta mea fiică. V-ar plictisi, căci se referă la locuri și oameni și întâmplări străine vouă. Dar dacă tot am rătăcit cu gândul în anul ce se-ncheie, pe drumul înapoi am adunat, precum Hansel, câteva pietricele albe – lucruri ce m-au făcut să tresar de încântare-  lăsate în urmă de oameni inspirați, ca să le luăm în noul anul, să-l facem mai frumos și mai împlinit.

Iată cu ce m-a cucerit 2015:

 

Seneca Anticafe, singurul loc din București în care poți să cumperi timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

O oră costă 8 lei. Ceasul se oprește după 5 ore si de aici încolo nu se mai percepe niciun fel de tarif. După ce ai cumpărat timp, faci ce vrei cu el: îl investești în prieteni, în cărți, în cercetare, în experimente vizuale, sociale, artistice, în jocuri, ori în visare. Important e să simți că e al tău.

Seneca Anticafe este deschisă de luni până duminică de la 10 la 22, în București, str Arhitect Ion Mincu, nr 1, tel 0720.331.100. Pentru mai multe detalii vizitați senecanticafe.ro

 

Carnetul de vise si visuri al lui Noemi Meilman, un caiet cu coperţi din mucava, cotor din tapet tăiat şi lipit manual, în ediție limitată la 50 de bucăți, tăiate şi potrivite astfel încât nici un vis să nu fie la fel ca celelalte 49. 

 

Menirea lui:  să-i facă pe visători să se organizeze, iar pe cei organizați să-i îmbie să viseze, în așa fel încât toți să avem amintiri frumoase. “Carnetul de vise si visuri este o idee care mi-a venit in urma cu vreo doi ani, atunci cand pe noptiera mea se adunasera vreo 20 de carnetele de notite, stranse de prin camerele de hotel in care m-am cazat de-a lungul timpului. Carnetele respective erau destinate notarii viselor mele dimineata, cum ma trezeam din somn. Intr-o zi m-am gandit cum ar fi sa fac un carnet in care sa imi notez si visele, dar si ideile si planurile de viitor? Poate fi si agenda, si lista de cumparaturi, si jurnal,” povesteste Noemi pe ultimapagină a carnetului imaginat de ea (a 96-a) .

Nu știu daca mai exista vreun exemplar disponibil din cele 50 de carnete de visuri. Între timp , însă, Noemi a mai imaginat un alt caiet cu o poveste splendidă, despre prietenie. Colecția se numește Frienship Affairs, iar carnețelele pot fi achizitionate de pe Molecule-F (shop online si din concept store-ul din Promenada) si de pe shopul Anei Morodan.

 

 

 

Grafemeridele ticluite și măiestrite de Anca Ciuciulin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt haine cuvântate, povești la vedere, gânduri spre bună purtare. Ori, cum spunea Cristina Simion, ” sunt opere de artă la purtător”. Anca Ciuciulin, un artist desăvârșit în ale scrisului, în toate sensurile cuvântului,  a dat caligrafiei un alt rost: scrie povești pe pânză, pe mâneci, gulere sau brâie, ca să nu te pierzi, să nu te uiți, să nu te indoiești de tine vreodată. Dar, sunt atât de împlinite încât, ca privitor, te pierzi, te uiți și te pleci în fața frumuseții lor, de fiece dată.

Nu știu de unde se pot cumpăra Grafemeride. Bănuiesc că Ancuța le face la comandă, dar , de vă plac, puteți pune o întrebare aici.

 

 

Cremele Natural Nutrition, create manual, din ingrediente selecționate mai atent decât meniul unui restaurant gourmet, 

 

 

100% naturale, fără  niciun fel de adaos sintetic, sunt rezultatul muncii doamnei Maria Ardelean, cu o experiențe de peste 60 de ani în domeniul farmaceutic. Secretul frumuseții pielii e mai simplu decât ne lasă industria cosmetică să credem: pielea trebuie ajutată să se regenereze singură, hrănind-o cu ingrediente de calitate.

Deși cremele NN au fost lansate la finele lui 2014, le trec pe lista favoritelor acestui  an, în care le-am savurat din toți porii, zi de zi, până la desfrâu.

Produsele NN pot fi cumpărate de pe nncosmetics.ro, din farmaciile SensiBlu (AFI Palace Cotroceni, Carrefour Feeria Baneasa și SensiBlu Piata Dorobanti ), in Ol Concept Store – str Franklin nr 9, la Idelier Concept Store.

 

Bradul frumos și purtabil al lui Ovidiu Muresanu (The Stories of O.) în colaborare cu Marina Moldovan (Skin Deep).

 

 

 

 

 

 

 

 

E vorba de o ediție limitată de tricouri inscriptionate ”O, brad frumos!”, ce fac ca bucuria Crăciunului să se lipească (la propriu) de tine și să te însoțească pretutindeni.  (Tricourile astea îmi aduc în minte  o istorioară draguță, pe ca re o păstrez pentru o postare separată.)Tricourile din ediția limitată O. Brad Frumos sunt disponibile  în exclusivitate în Concept Store-ul Molecule-f din Promenada, iar online, în secțiunea Kiss & Tell de pe Molecule-f și pe site-ul Skin Deep:touchskindeep.com

 

 

Dor și Neuitare, cartea mamei mele, Florica Bradu. O culegere de folclor scrisă în cea mai limpede și dulce vorbă românească. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E copilăria mea cuprinsă în coperte de carte. Toate obiceiurile, vorbele, jocurile, horele și doinele de acolo mi-au măsurat zilele, întâmplările și dorurile.  Atat aici. De vreti sa cititi mai multe impresii despre cartea mamei, click aici Textul meu e in finalul articolului.

 

Cam astea mi-au plăcut mie în 2015. Astea și încă un milion de lucruri și oameni și clipe și gânduri. Ordinea în care le-am scris nu are niciun fel de importanță în sufletul meu. De aveți și voi un top, sunt nerăbdătoare să-l cunosc. I-l voi citi și Anastasiei, deci, vă rog, să fie organizat și argumentat. Glumesc! Să fie din inimă și cu voie bună.

Iar de vreți să cunoașteți alte lucruri inspirate inventate în 2015, faceți o vizită aici.

Cu dragoste,

 

 

 

 

 

Foto deschidere: Berit Altis

 

postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *